Pass och dollar!

Ligger nu ute i hamocken på altan och njuter av det fina vädret. Har lite smått ångest över att jag ska spendera förmiddan i bilen. Ska skjutsa hem Simon och vägen dit är inte rolig. Vägarbete i ca 2 mil och på måndagar är det dessutom sprängning, jippi! Funderar på om man kasnke ska åka över Lindesnäs så man slipper det, men samtidigt älskar Simon vägarbetet eftersom det är såååå många "tatto" efter vägen. Vi får se hur jag gör.
Efter jag dumpat av Simon åker jag till Borlänge. Måste fixa ett pass och tänkte även passa på att växla lite pengar. Antar att dollarn stiger nu över sommaren så kasnke får ut nån dollar extra om jag gör de nu ;) Någon som kan valutakursen och hur de funkar? Jag fattar då inte ett smack!

Nerverna inför äventyret har inte krypit fram riktigt än, meen dom kommer, garanterat! Men det känns skönt att jag har fått tag på några som ska åka samtidigt som mej och från arlanda. Dock är det ingen av dom (tror jag) som ska vidare till LA efter skolan =/ Någon som åker den 26 juli och ska vidare till L.A området?

Funderar på att ha en "hejdå-fest" 2 helger innan jag åker, Alltså den 16 eller 17 juli. Va tror ni om de? För att ha den precis innan jag åker vette fan. Tänkte ha för släkten då, lite mer lugnare :P


På riktigt!

Nu några dag efter bekräftandet har jag äntligen kunnat smält och varvat ner lite. Har kännt mej oerhört stressad fast jag vet att jag har gjort allt jag kan göra för tillfället. Jag har beställt utdrag från polisen, pratat med vårdcentralen, skickat in betyg + kopia av körkort + personlighetstestet. Nån tid för att fixa visum har jag inte fått ännu :S
Ska åka in till Borläng nån dag i veckan å fixa lite grejer. Adpter, nytt pass, presenter och växla pengar. Vill göra så mycket som möjligt så jag har det klart. Eftersom jag har minst 6 mil till närmaste stad så är det inte bara att dra iväg i sista sekund om jag skulle ha glömt något. Lär väl dra iväg en (läs många) gång(er) till närmre fram när jag vet vilket flygbolag jag ska åka med. Tyvärr så får jag inte reda på de 2-3 veckor före så kan inte köpa nån väska eller nå handbagag än eftersom jag inte vet storkleken och maxvikten :(

Nej nu kom Nööör så har inte tid mer. cya!

Att göra-lista!


[ ] Hälsoundersökningen
[/] Fixa belastningsutdrag från polisen (beställt)
[ ] Fixa internationellt körkort
[ ] Nytt pass (eftersom mitt går ut under mitt år i USA)
[x] Fixa visakort
[ ] Fixa visum
[ ] Köpa presenter till värdfamiljen, FÖRSLAG TACK!
[ ] Resväska och handbagage?
[ ] Beställa ”120-personbevis”
[x] Fixa bra försäkring
[ ] Packa
[ ] Betala CC
[ ] Adapter
[ ] Skicka in betyg och personlighets test
[x] Fixa en almanackan
[ ] Kopia av körkortet till CC
[ ] Skicka in personlighetstestet
[ ] Ungdomsmottagningen
[x] Prata med banken
[ ] Fixa ny kamera
[ ] Växla till dollar

Nått jag glömt?


Update!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, vet inte heller vad jag får skriva. Mailade iaf Jamie och frågade om det va okej att jag la ut bilder på dom, huset, området o.s.v på min blogg eller facebook. Fick till svar: -sure! :)
Som ni kanske redan vet så är det två mammor och två döttrar. Och att de är två mammor spelar mej absolut ingen roll, blir en riktigt tjej-liga ;) Båda jobbar inom film industrin, en är film Producer och den andra är Film/TV Director. Bor i Los Angeles, eagel rock tror jag närmare bestämt om jag inte minns fel.
Mer kan jag nog inte berätta, undrar ni något så fråga på :)

Lägger upp en bild jag fått fått av Sabina, deras nuvarande au pair! Fler finns på min facebook.
De är på riktigt nu! :O

Först å främst, 4 stycken som följer min blogg. Inte illa pinkat, haha ;)

Igår kväll damp de ner ett mail i inkorgen, inte vilket mail som hellst utan; Good news from Cultural Care Au Pair‏-mail :) För er som inte vet vad de betyder så menas det att familjen har sagt JA till mej, kan ni fatta? Åker, om allt går som de ska, den 26:e Juli. Alltså om exakt 2 månader! Om jag är så här "hisspig" nu,  hur kommer de då vara när det är dax? :O

Aja, måste åka till jobbet och berätta sen ska jag skjutsa farmor till lasarettet. Kommer hem ikväll nångån å lovar att berätta mer då. Håll ut =)Första samtalet!

Familj på gång? - Svar: JA!
Avslutade ju förra inlägget ganska hastigt eftersom mamman skickade mail just då. Hon skrev att dom gillade min ansökan och tyckte att jag skulle ta kontakt med deras nuvarande au pair. Sagt och gjort så gjorde jag de. Provade att ringa samma dag men fick inget svar. De är ju trotts allt 9 timmars skillnad så man kan ju inte ringa när som hellst. Men iaf, fick tag i henne tillslut  och vi pratade en stund. Frågade massa frågor och hon berättade lite hur det va. Skönt att första samtalet va på svenska, mycket lättare att förstå hur det funkar, vilka regler som gäller osv. Av de hon berättade så verkade allt skit bra och ett stort plus va att man fick tillgång till bil även då man var ledig.

Ikväll så ska jag ringa mamman, HJÄÄLP! Är skit nervös. Vad ska jag säga? Kommer jag kunna göra mej förståd? kommer jag förstå vad hon säger? Vad är viktigt att fråga? Som tur är så har jag ju fått reda på en helt del om vad för uppgifter som gäller och så, men ändå. Min engelska är väl inte den bästa och att vara nervös på de, shit! Kommer jag kunna få fram nå ord? Hoppas J är lätt att prata med så det flyter på. Bara jag kommit in i samtalet kommer det nog gå bra :)
Hoppas verkligen på det här. Familjen verkar toppen, Platsen kan inte bli bättre, så snälla, bli ett JA!

Aja, nu ska jag fundera på lite frågor inför samtalet innan det blir lite lirande på fotbollsplan! Ringa före eller efter fotbollen? hmm, återstår att se!

Kommentera gärna så jag  ser vilka som följer mitt äventyr =)

Update!

Lovade ju en uppdatering så får väl hålla de jag lovar. Inte för jag vet vad jag ska skriva direkt, men kommer alltid på nått :) slutar väl med att de är en novell.
Angående matchningen så har de inte hänt nå mer. Ska ringa kontoret imorgon och tala om att jag är intresserad, sen får vi se om familjen kontaktar mej eller inte. Hoppas Hoppas! De lilla jag fått veta av familjen låter bra iaf. Absolut värt att prata med dom och sen efter de kan jag avgöra om de är rätt familj eller om jag ska leta vidare. Kan jag ha sån tur att första matchen är den rätta?

Helgen har bjudit på folkrace och marknad. Tackar den högre makten att vädret höll i sej och att A-finalen slutade så bra som den gjorde. Sånt där får bara inte hända, de får inte! Men tyvärr så hände de :( Beslutet va vi alla oense om och själv tycker jag att beslutet som togs va fel. Hade jag fått bestämt så hade de blivit uteslutning på de bilar som va inblandade men nu vart de inte så och de är bara att acceptera! men som sagt, Huvudsaken är att allt gick bra!!! Annars tyckte jag att tävlingen flöt på bra, 88 bud får vi va nöjda med!

Vet ni vad!!!!!????? Jag fick nyss ett mail från en av mamman, wiiiiie! Har inte tid att uppdatera mer nu.

Första matchningen!

Jag har fått min första Match :D En familj i L.A, 2 mammor och 2 döttrar, en riktigt tjej-liga med andra ord. Hoppas dom hör av sej så man får veta lite mer om dom. Är så jävla glad, nu vet jag att ansökan duger och att familjer faktiskt har läst den =) Håll tummara att dom hör av sej å inte väljer någon annan!!!

Uppdatering kommer senare =)

Vad händer?

Dålig uppdatering, jag vet! Men vet aldrig vad jag ska skriva om. Händer inte så mycket på au pair fronten. Hoppas på att ansökan ska nå Boston i veckan så matchningen kan sättas igång! Blir tokig av denna eviga väntan. Men när vet man att ansökan kommit fram? Ringer CC till en å berättar? Får man ett mail? Vad händer på min inloggnings-sida på CC? Många osvarade frågor som snurrar. Har iaf som sagt fått det rosa kuvertet, sen då? vad händer? Någon som vet? Haha, helt lost man är!

Helgen har varit helt okej. Åkte till Ludvika i torsdags, va barnvakt åt S medans Tommy va på folkrace å Malin på träning. På fredan vart de utgång med Caroline, Jonna och Maria på trädgårn. Va tydligen premiär men va verkligen inget att hänga i julgranen. Va bra med folk men absolut ingen höjdare. Kändes som om jag lika gärna kunde legat hemma å sova än att va där. Vart väl någon timmes sömn innan klockan ringde å vi styrde ut mot saxdalen halv 7 för att lasta och hämta upp H och I-G. Va ju folkrace i Malung för er som inte redan listat ut de ;)
På kvällen vart de grillning. Lär erkänna att vi inte direkt är några grillmästare direkt, haha. Inga detaljer bör nämnas, huvudsaken är att reslutatet vart bra, vilket det blev :) Chaufför hade man ju lovat att vara så vart några x antal mil åkta under lördan. Ludvika-Malung-Ludvika-Fredriksberg-Närsjö-Järna-Malung, de va min lilla tripp. Som ni ser så avslutade jag min tripp i Malung. Övernattade där innan jag åkte hemåt. På hemvägen stannade jag till i tyfors. Va ban-dag och möte inför tävlingen på lördag. Allt är under kontroll. Jag och Linn hade vårt eget lilla möte på klubben. Fixade med alla papper och gick igenom lite. Två unga tjejer som tävlingsledare i en mansdominerad sport, hur ska detta sluta? =) Tror det kommer gå skit bra!

Folkracetävling lördag 22 maj kl. 10.00 Hedparkenbanan, Tyfors! Be there!
se anmälda: http://sbf.dcs.se/folkrace/anmalda.asp?tavid=1820


30 spetember 2006, varför satt jag inte kvar? Varför lät dom inte bli bilen? Varför tog dom ingen kontakt? Att ett litet misstag kan orsaka så mycket :(


"Here's no promises. Just a memory before you leave
The soft endearment. I hear you breathe
Our lips are meeting in good fusion. Higher drive.
Be the spark. Be the fire, set light on me.
Give in to this time"

Kuvert!

Fick ett stort kuvert på posten idag, och gissa vad de va??? - Jo antagningspapprena med inloggningsuppgifter, personlighetstest, information, handbok för au pairer och mycket mer. Allt va i princip på engelska så lär väl ta ett tag att läsa igenom antar jag. Personlighetstestet gjorde jag direkt. Jonna var här så passade på när jag hade hjälp med att översätta de jag inte fattade, tack!
Caroline kom hit när hon hade slutat, "drack" kaffe och sen kom Jonna på iden om att vi skulle åka in till Ludvika. En halvtimme senare hade vi hämtat upp Sabina och va påväg in. Träffa min plutt och fick lite ny energi. Att en sån liten människa kan göra en så glad, obeskrivligt. Kommer bli tufft att va ifrån han ett helt år, oerhört tufft. De kommer va de svårast av allt, men de här är nått jag verkligen vill göra -iaf just nu. Raggade även lite på hemvägen eller va säger ni? haha! Antar att jag kommer få igen någongång men va fan, man lever bara en gång. Hjälpte dej ju bara lite på traven ;) Och Jonna stackarn blir jämt mobboffret, att hon fortfarande vill va min vän förstår jag inte, haha!


Gick in till Marie direkt när jag kom hem. Räcker med att sääga att det var trevligt och görs alldeles för sällan :( Men förhoppningsvis blir det ändring på de nu när jag kommer bo i lucka 2 lite mer.

Har även bytt telefon, Skönt att slippa touch. De va verkligen inte min grej. Ska va en med knappar så man förstår vad man gör och inte trycker fel hela tiden :P

Finns massvis mer att berätta men orkar inte nu. Ligger å Väntar på att pappa ska komma hem från jobbet så jag kan somna någongång, ingen ide innan för vaknar nog när han kommer hem iaf.

Natti /M

Antagen!

Börjar med att berätta att jag Äntligen är antagen till Cultural Care Au Pair. Efter många om och men är det äntligen klart :) Nu väntar jag på att en lunta med papper ska dyka upp i brevlådan så jag kan sätta igång matchningen och se olika familjer. Till veckan kommer också ansökan skickas över till Boston, så familjerna kan se mej och inte bara jag dom. Längtar som en tok -men- ska jag va ärlig så börjar känslorna och nerverna dyka upp. Lätt att sitta nu och säga hur mycket jag vill iväg och hur roligt de kommer bli men när de väl kommer till kritan kommer jag va ett nervvrak och fråga mej själv vad jag gett mej in i. Men jag tar en dag i taget så får vi se hur det blir :)

Helgen har varit great! Tog med Simon hem i Torsdags å hade han till Lördan då de va folkrace i Vansbro. Va biträdande tävlingsledare. Behöver meriter så jag kan klassa upp licensen så jag nån dag själv  kan vara tävlingsledare :)
Kvällen tillbringades mestadels i Nöörs bil. Drog till Rättvik med girlsen för att gå på parken, men insåg att det skulle va mer ös på bowlingen, vilket det tydligen va. Tråkigt nog va de FÖR mycket folk så dom släppte inte in fler :( Men vi hade kul ändå, tror jag? :P Slutade med att en hoppa av i Nås, en i Fredriksberg och jag å ellinor drog till Närsen.

Klippning å färgning av håret idag. Vart faktiskt nöjd, Tack Emma!
Caroline har plockat fram röda mattan så ska ner dit en sväg nu. Tjing!

"It's time to make a stand
Maybe it wont last?
But we should take the chance"

Jobb!

Har jobbat några timmar idag, kul. Trivs skitbra så ska nog inte vara nå promblem i sommar. Jag vet att jag gnäller om hur mycket jag vill bort osv, men bara jag får börja jobba så kommer de kännas bättre. Nu när jag inte har nått att göra om dagarna är det helt värdelöst att vara hemma, usch! Men något positivt för byn är ju att det vart ett JA för tvätten, vilket innebär 75 nya jobb :) Kanske blir lite mer rörelse och aktiviteter då?
Aja, strunt i de. Efter jobbet styrde jag direkt mot Ludvika. Malin hade fotbollsmatch och Tommy ville ut i garaget så klart man ställer upp! Vi har lekt i lekparken, duschat och kollat på TV. Har nyss lagt honom så förhoppningsvis sover han fram tills imorgon bitti. Själv ska jag fixa lite papper och kolla över vilka som har licens i klubben, både funktionärs- och förarlicens. Fick nyss reda på att jag ska vara biträdande tävlingsledare på lördag i Vansbro =)Har inte så mycket mer att tillägga. Make over på söndag förhudligen, ska bli skönt! Vore fan om de inte ska fästa denna gång! Bye Bye blondie.

If I could see the future and how this plays out
I bet it's better than where we are now
But after going through this, it's easier to see the reason why


Dålig uppdatering!

Förlåt till alla er som läser, har inte uppdaterat på ett tag som ni kasnke märkt. Glömmer ju bort att jag har en blogg när jag inte har så mycket att skriva om. Men blir troligtvis bättringpå de när matchningen sätter igång. Trodde allt va klart för att kunna skicka ansökan till Boston men ikke :( Fick hem ett papper som jag inte hade fyllt i ordentligt. Det fattades EN siffra, kan ni fatta? EN ynka lite siffra å han kan inte skicka in det :O Trots att han ringde mej och fråga vilken siffra som skulle vara där så kunde han inte fylla i det, typiskt! Men brevet är lagt på lådan och hoppas de kommer fram innan fredag. För på fredagar skickar dom vidare alla ansökningar till huvudkontoret. Så om allt går som de ska, ska ansökan vara klar och skickad till boston i början av nästa vecka.
Visste jag att det skulle ta en sån här tid att bara söka som au pair så skulle jag ha börjat med ansökan för länge sen. Finns inte en chans att jag kommer iväg nu i sommar :( Men de kasnke är bra? Då hinner jag va med på en del  arrangemang och dessutom hinner jag jobba ihop lite pengar. Och de här med lägenhet, skiter nog i de. Har redan två ställen att bo på, de får räcka!

Annars händer inte så mycket. Har bott i en väska den senaste veckan men inget jag klagar över. Skönt att komma iväg lite. Sticker nog i slutet av veckan igen, kasnke. Emma ska ju klippa å färga håret på mej till helgen så lär ju vara hemma då. Håller tummarna att färgen ska sätta sej den här gången, inte bara i nån månad utan för alltid, tills jag färgar om det. Men hä spösch!

Möte ikväll på klubben. Lär väl dit å skriva ner allt skit dom säger. Antar att de blir mycke prat om tävlingen vi ska ha den 22maj. Själv ska jag vara biträdande tävlingsledare, lär samla på mej meriter så jag nån dag kan ha ansvaret själv. Så alla ni som läser, ni är varmt välkomna ner till Tyfors och Hedparksbanan den 22 maj och beskåda en fartfylld tävling :)

Nu blir det att slå på kaffet sen gå ut på altan och fortsätta fixa med massa papper. Efter de hoppas jag på lite träning och efter mötet, ja det är en hemlis (:


RSS 2.0