Paus

Tar en paus nu, Cya!

Ambasaden imorgon!

Imorgon är det min tur att fixa visum. Känner mej lite små stressad. Har inte alla papper klara, inte vart till banken, har heller inte bokat nån tågbiljett. Det slog mej igår kväll att de faktiskt är på riktigt. Jag har tagit allt med en klackspark och verkligen inte insett att jag ska iväg, vilket har lett till att jag inte brytt mej så mycket och jag nu är grymt stressad. Fick även reda på att vissa av bussarna från stationen är inställda pga bröllopet, skit kul! Såklart är den bussen jag ska med inställd så hur fan ska jag nu hitta till ambasaden? :O Som tur är så har jag fått tag på en till tjej som kommer med tåget och ska till ambasaden. Vi skulle mötas upp å ta följe. Skönt att inte va helt ensam iaf.

Nej nu ska jag packa och försöka få med alla grejer tills imorgon. Nervösochstressad.com!

Under uppbyggnad!

Lämnar iväg min blogg för bättre design ;) Uppdatering kommer!

Visumansökan

Visumansökan DS-160 är äntligen ifylld och godkänd :) Fotot vart väl inte direkt super men förhoppningsvis behöver jag inte visa det för allt å alla, haha. Nu är det inte mycket kvar. Satt å funderade lite och då slog det mej att de är redan nästa vecka jag ska ner till stockholm :O Eftersom jag inte riktigt har fattat att jag ska iväg har jag heller inte tagit ambasaden så allvarligt. Har tänkt; "men de är ett tag kvar så de hinner jag fixa sen". Jo tjena, Ska jag åka ner dagen innan? vart ska jag isf bo? ska jag ta bil? ska jag åka tåg? HUR FAN SKA JAG GÖRA?

Ang. presenterna så tror jag att jag har kommit på vad jag ska köpa, dock inte till minstingen men de löser sej. Tänkte även göra en receptbok och ta med mej. Så om någon har nått recept på typiskt svensk mat, dela med er :)

Tänkte jag skulle skriva ner alla adresser till släkt & vänner, kan va bra att ha där nere ifall jag vill skicka nått. Säg till om ni vill stå med i boken ;)


Framsteg!

dålig uppdatering, jag vet. Men har haft fullt upp och när jag väl sitter vid datorn och tänker att jag ska blogga så kommer jag inte på nått att skriva. Har hänt en del på Au pair fronten. Hälsoundersökningen är avklarad, gjorde den idag rättare sagt. Inga problem (tror jag) men de jag funderar över är om jag ska ta någon vaccinspruta? vilka behöver man? vilka är bra att ta? Om de är någon som vet får dom gärna lämna en rad :)

Fick även visumpapprena här om dagen. Tänkte jag skulle fixa de idag men när jag har fyllt i halva ansökan (DS-160) så måste man fylla i passinformation. Typiskt! Jag har ju inget pass, eller jo, men de ligger på polisstationen och väntar på att jag ska hämta ut de. Får försöka hinna med ett besök i veckan så jag får de gjort. Den 18 juli ska allt vara klart. 08.00 ska jag befinna mej i Stockholm och amerikanska ambasaden, vilket betyder att jag lär åka senast 03.30 hemifrån om man skulle va där i god tid. Pjuu, får lösa de där på nå vis. Efter ambasaden så va det nån förberedelseträff, hoppas man träffar på nån som ska åka samtidigt som jag. Vore skönt att lära känna nån innan man åker ner. Så, någon som ska till ambasaden/förberedelseträffen den 18 juni och som ska åka den 26 juli? :)

Annars tror jag att jag har läget under kontroll. Har fixat de som kan fixas. Klurar fortfarande på presenterna men som de känns nu så är de det minsta problemet. "att göra-listan" har minskas, är endast ett fåtal punkter kvar. Har även dom där böckerna som ska fyllas i till skolan kvar. Men vet inte om de är jätte nödvändigt? De kan jag göra på planet dit isåna fall.

Jag tror inte riktigt jag har fattat än vad jag gett mej in på. Om 1½ månad sitter jag på ett plan på väg mot New York och 5 dagar efter de på ett plan påväg till Los Angeles. Helt sjukt!

Som ni märker så skriver jag i princip bara om au pair resan (därför jag gjorde bloggen). Tycker inte de känns speciellt nödvändigt att skriva om vad som händer i övrigt i mitt liv :) Vill ni veta så får ni fråga ;)

Nej, nu ska jag försöka plugga lite amerikanska (californien) trafikregler, wish me luck!


Förslag tack!

Får bli ett snabbt inlägg, har inte så mycket att berätta. Tänkte bara bocka av vad jag har gjort och har kvar att göra. Sen om det är nån som har tips på bra resväska och handbagag får ni gärna säga till!

[/] Hälsoundersökningen (bokad 7/6)
[x] Fixa belastningsutdrag från polisen, ska skickas in imorgon!
[ ] Fixa internationellt körkort
[x] Nytt pass (eftersom mitt går ut under mitt år i USA)
[x] Fixa visakort
[ ] Fixa visum
[ ] Köpa presenter till värdfamiljen, FÖRSLAG TACK!
[ ] Resväska och handbagage? FÖRSLAG TACK!
[ ] Beställa ”120-personbevis”
[x] Fixa bra försäkring
[ ] Packa
[x] Betala CC
[ ] Adapter
[x] Skicka in betyg och personlighets test
[x] Fixa en almanackan
[x] Kopia av körkortet till CC
[ ] Ungdomsmottagningen
[x] Prata med banken
[ ] Fixa ny kamera, Förslag på bra och smidig kamera?
[x] Växla till dollar


RSS 2.0