New York city

Jag har anlänt till my host family i Los Angeles. Är helt själv i huset, läskigt. Berättar mer om det i morgon. orkar inte skriva om både de och gårdagens tripp. Ligger en dag efter från verkligehen men skit samma. :P

New York city


De vart en väääldigt lång dag igår, men helt klart värt de. Började som vanligt med frulle runt 7, upp till rummet och hämta väskan för turen sen till lektionen. 12.30 slutade vi och va tvungen gå direkt till cafeterian och hämtade våran lunchbox - Smörgås, äpple och vatten. resan till New York tog ungefär 2timmar. Vi möttes inte av nå positivt direkt. De började regna, ganska mycket. Men när guiden hoppade på och vi åkte genom city vart de genast mycket bättre. Regnet slutade och molnen försvann, perfekt! I mitten av guidningen åkte vi på en båttur. Vi passerade Frihetsgudinnan och fick se the city från vattnet. Är helt sjukt va fint de är, de går inte att beskriva. Fortsatten kasnke en timme i bussen efter båtturen sen va de dags för the top of the rock. För er som inte vet va de är för byggnad så är det New York näst högast skyskrapa. Hissen upp åker 67våningar på 43sekunder, grymt! Man såg verkligen runt hela new York (tror jag) där i från. Tog dock inte så många bilder, 10 kasnke. Kände att man fick typ samma bilder hela tiden, så tog ett från varje håll, de får räcka. Har ju iaf bevis att jag varit där, resten sitter printat i huvve :) Man kände sej även så himla stressad för vi hade bara 2,5 timme på oss att både va där uppe och utforska city. Kan säga att jag och Linda (tjej från slovakien) hade 1,5 timmes shopping. De första vi skulle göra va att äta! Klockan kasnke va runt 7 och vi hade inte ätit sen lunchen, som va en ynka smörgås. Tog ett bra tag innan vi kom till rätt gata. Top of the rock låg ett x antal gator bort från där våran buss skulle gå ifrån. Tog säkert 45min innan vi fick mat. Gick runt och letade som idioter efter nå bra man, ni kan ju gissa vart vi hamnade? :O just de, äckel Mc Donalds. Är man hungrig så är man. Ni tänker säker "va fan, ni va i New York. Finns väl resturanger överallt?" Visst de gjorde det men vi kände att vi inte passade in där. Vi ville bara ha nå enkelt, en salladsbar eller nått sånt. Mc Donalds blev det, thats it. Både jag och Linda kände de att vi hellre ville kolla på stan än att springa i affärer så de enda jag handlade va 4 vykort, haha.
Har lagt upp lite bilder på min Facebook men låååångt ifrån alla. Tänkte göra en lösenordsskyddad blogg eller nått sånt å lägga upp lite fler bilder. Om jag gör de lovar jag att säga till så får ni fråga efter lösenordet :)

Polis

Undra om alla poliser i usa är som han? Är dom verkligen så coola? Eller va han bara så inför oss? Stört skönt va han iaf, de är en sak som är säker :) Ni undrar säkert va jag pratar om, ska förklara lite snabbt.
De kom en polisman och pratade och berättade om vad man ska göra i olika situationer och vad som är falskt eller vad som är sant. Jämför man med Sverige så kändes mycket överdrivet, eller så är de sverige som har så "lama" regler, jag vet inte? Men iaf han va helt jävla underbar. Han kunde verkligen prata inför folk och samtidigt bju på sej själv. Kan inte förklara hur han va, de måste upplevas.

Vart ett kort inlägg, orkar inte skriva så mycket mer. Vi har inte så mycket fritid så när man väl får rast vill man inte sitta framför en dator, man vill sitta ute, man vill kolla runt, man vill uppleva nya saker, man vill lära känna andra.
Tisdag och onsdag ser ut (ungefär) så här:

07.00-08.00 Frukost
08.15-12.00 Lektion (30 min rast)
12.00-13.00 Lunch (med  tanke på att vi är 206st så tar det tid att få och äta maten)
13.00-18.00 Lektion (30 min rast)
18.00-19.00 Middag (lika som på lunchen)
19.00-20.00/20.30 Information

Alla ni där hemma, skicka gärna ett mail eller lämna en kommentar. Vill höra nått från er :)
Natti ^^

P.S Vet någon hur man gör ett inlägg privat (lösenoordskyddat)? Eller går inte de?

Tillbaka i skolbänken!

Första dagen på au pair skolan, allt på engelska! Hade våra engelska lektioner varit så här i grundskolan hade jag aldrig oroat mej över att öppna munnen. Visst, jag pratar svenska ibland men de blir inte mycket. Försöker undvika det men de är svårt, speciellt när man har en svensk rumkompis och ett par stycken i "min" klass. Våran lärare liknar en hemifrån så de är sjukt. Vill inte skriva ut hennes namn men ni som är nyfikna får fråga, lovar att svara =)

Lektionerna har varit väldigt intensiva men också lärorika. Vi har hittills pratat om att vara en "role model", barnsjukdomar, m.m. Vi började 8.15am och slutade runt 8pm, så det är väldigt långa dagar. Mogondagen kommer se lika dan ut, men vi kommer prata om andra saker och på torsdag händer det bästa - NEW YORK CITY TOUR! Vilket betyder att vi får en 4 timmars guidad tur i new york och efter det får vi 2 timmars free time. Och om vil vill (vilket  såklart vill) får vi besöka General Electric Building. Att få se hela new york kommer bli grymt!

Skolan är ganska äcklig. När man ser den från utsidan tror man att de ska va jätte fint inne men de är det verkligen inte. Jag avskyr toaletterna, de är som små bås man går in i. Bild kommer när jag har tid att lägga in dom. Rummen är stela och jätte varma, Sängarna är inne på sista refrängen, matsalen/cafeterian luktar en blandning av piss, såpa och instängt. Men ändå är det helt okej. Jag är inte speciellt kräsen av mej förutom när de gäller toaletter, duschar och sånt. Ni som känner mej vet att jag har en fobi, en fobi mot avlopp, brunnar m.m. Maten är godkänd med tanke på att vi är på en skolan och i amerika. Det finns en salladsbar varje måltid, tummen upp för den! Kaffet däremot ser ut som tee, dock smakar det bättre än det ser ut.

Just ja, sista lektinen  var "sing a long". Alla från samma land skulle sjunga en barnlåt som presenterar landet. så ni kan säkert gissa vilken låt vi svenskar sjöng? ^^ För att göra de lite lättare, man va tvungen att både sjunga och dansa. Just de, små grodorna. Va väldigt kul att se andra kulturers barnlåter, inte för att man fattade va dom sa men med hjälp av rörelserna kunde man lista ut va den handlade om.

Nej nu strejkar mina ögon snart och om jag ska orka med morgondagens lektioner är de bäst att sova nu. Kan för övrigt säga de att jag nacken är värre än nånsin tror jag, men de är inget som ska få stoppa mej. Bara le och se glad ut, som vanligt :)

Natti!

FRAMME!

Har inte tid att uppdatera så mycket. Men tänkte bara tala om att resan gick bra, dryg som fan men är äntligen framme. Sitter nu på "rummet" på skolan och väntar på MAAAAAT :) Har även backat 6 timmar så vi alla är väldigt trötta med tanke på att vi åkte 07.45 och klockan skulle vart snart 00.00 men istället är den 18.00 =/ De är hårt att va cowboy :)

Uppdatering kommer, orkar inte nu! Cya!

19 timmar

Nu är de inte långt kvart. Om 19 timmar sitter jag på planet på väg mot USA och New york. Kan fortfarande inte riktigt fatta det, de är fan på riktigt. Jag har ju ingenting att förlora, har inte för höga förhoppningar, förväntar mej inget speciellt. Har helt enkelt försökt ställt in mej på att de som händer, de händer. De är nog de som gör mej så lugn som jag är. Nu ska jag inte sitta här å verka hur cool som hellst för de är jag inte, långt ifrån. Men måste intala mej själv att de kommer gå bra och att de inte finns några andra alternativ, eller de gör de inte heller. Det är de här jag vill. Jag vill ut och se världen!
Tänkte jag skulle skriva ihop en lista på vad jag vill upptäcka under mitt år i USA. De kanske dyker upp på bloggen om ni har tur ;) Tänkte även skriva ihop lite saker jag tror kommer hända här hemma när jag är borta, kan va kul ha kolla på om ett år. Se om nått stämmer :)

Nej nu ska jag fixa klart de sista, kasnke kommer ett sista inlägg från svealand annars kommer det forhoppningsvis ett när jag kommer fram :)

Tänker inte säga hej då, säger istället, VI HÖRS :)


Bilder





Kalas #2

Igår hade jag kalas nummer 2. Va riktigt trevligt, synd bara att inte alla vänner kunde va med :( Hade vart kul om alla hade vart på plats, men de gick ändå. Hade som sagt jätte trevligt. Kvällen fortsatte vid Sanna, inget jag hade planerat men inget jag heller klagar över. Bara bra att nått händer så jag får nått annat att tänka på.
Jag har nog fortfarande inte fattat riktigt vad jag gett mej in på. Har hittills tagit allt med en klackspark och inte tagit tag i saker så allvarligt. De börjar komma ikapp mej nu lite smått, som packningen. Vet att jag strir om packningen men de är bara (nästan) de som snurrar i huvet just nu, men de ska nog gå bra :)

Fick ett mail nu att vi som åker från Arlanda ska mötas upp vid incheckningen så vi blir samlad trupp, vilket känns skönt. Att träffa andra som är i samma sits och troligtvis är lika nervös och spänd som jag. Inte för jag är speciellt nervös nu, men jag kommer bli. De är jag helt 100 på. Vore konstigt om jag inte skulle bli de. De jag är lite orolig över är att jag vet att jag kommer få flyga själv från NY till LA. Hade de vart direktflyg hade de nog inte vart lika oroande, men nu när jag ska mellanlanda i Dallas. Shit säger jag bara! Min ordbok kommer nog bli min bästa vän den första tiden :P

Nej nu måste jag försöka få nått gjort (packningen) Update kommer! Med bilder för har äntligen hittat sladden :D

Kalas #1

Då va första kalaset avklarat. Smörgåstårtan verkade då gå åt, fick hugga in på morgondagens tårta. Glupps släkt man har ;) Har för övrigt inte den blekast på hur många som kommer imorgon, tårtan räcker så länge den räcker. Först till kvarn ^^ Tänkte lägga ut lite bilder men minneskort-läsaren vill inte spela samma spel som jag så blider kommer senare, vid nått tillfälle.

Annars då? Vad händer?
Va in till stan idag och fixade det sista (tror jag). Fullmakten är klar, presenter köpta och läget är under kontroll. Nerverna har inte börjat kommit så mycket som jag trodde dom skulle gjort. Vet inte om jag kan kalla mej lite nervös ens. De pirrar i magen, de gör det. De kan jag inte förneka. Men hur vet man om de är nerver eller om de är förväntningen och ivern som spökar? Kanske en blandning av båda två. Hur som hellst så har jag inte ångrat mej, kommer absolut inte göra det heller. Det kommer bli min livs resa oavsett hur det kommer att gå. Jag kan inte säga nu hur länge jag blir borta, men planen är ett år. Det kan bli längre, de kan bli kortare. Vill inte planera nått, tiden får visa vad som händer.

Packningen? Denna jävla packning. Har inte börjat än, vet inte när eller i vilken ände jag ska börja. Behöver man ha med sej så mycket? -NEEEJ! Funderar på att bara ta en stor ryggsäck, tänk så smidigt. Men så lätt är det inte. Kommer iaf inte plocka med mej så mycket kläder, packar för ett par veckor. De får räcka. Har ju inte så många favorit plagg så nån beslutsångest kommer jag nog inte att få. Garderoben är nyrensad, vart inte så mycket kvar så ska nog inte va nå så stora problem, har inte så mycket att packa haha ;) Ligger här och tror att de kommer va lätt som en plätt, slutar väl med att vågen visar 22,9kg eller nått sånt :P

Ska försöka hinna med att blogga lite varje dag, det händer ju trotts allt lite nu så jag har nått att skriva om. Kanske dyker om nått inlägg som inte rör resan men de får ni leva med :) Ska försöka göra nå vettigt nu, men frågan är vad? Hmm, återstår att se.

Cya!



1 vecka kvar!

Det närmar sej. Idag är det bara en vecka kvar för avresa. Helt sjukt va tiden har gått fort. Tycker nyss vi tackade ja till varandra, men de är ett par månader sen dess.
Börjar få de mesta klart, tror jag. Va iväg å fixade lite idag, Mödravården, Handbagage, ny MP5, Solkräm å lite smått å gott. Fick även hem mitt internationella körkort i fredags, väldigt snyggt ;) De jag kan komma på jag har kvar är presenter, fullmakt till kontot och packningen. Får spunk på dom där presenterna! Inte den blekaste aning om va jag ska hitta på, börjar dessutom bli lite tight med tid att skicka efter nått så känner att jag måste hitta nå bra i en affär. Men vad kan man hitta i Säfsen? Får gå in på "bottennappet" å kika. Kanske finns nån tjusig älg eller nått ^^

Kan bjuda på lite bilder för vet inte va jag ska skriva :P





Packlista?

Har kikat runt på olika bloggar och kollat  efter pack-listor. Känner att en sån är väldigt bra just nu. Ni som har en bra får gärna dela med er :) Delar med mej av min lista, så som den ser ut nu. Mycket kommer säkert ändras, men det är ju iaf en början. Saker kommer läggas till, saker kommer tas bort!

Viktigt

Pass

Internationella körkortet + Vanliga körkortet

Visum papper

Försäkringskort

Flygbiljetter

Adresser till viktiga persone

Kopia av Pass

Pengar/dollar

Bankdosa

DS2019/J1

Elektronik

Kamera + Laddare + Sladd

MP3 + Laddare + Sladd

Dator + Tillbehör

Adapter

Mobil + Laddare + Sladd ???

Kläder

Jeans

Linnen

Underkläder

Strumpor

Tjocktröja

Klänning

Leggins

Shorts

Bikini

T-shirt

Jacka

Skor

Foppatofflor

Sandaler

Gympaskor

Hygien

Duschgrejer

Deo

Parfym

Tandborst + Tandkräm

Hudcremé

Hårborste

Solskyddsfaktor

Rakhyvel + blad

Smink

Ansiktscremé

Tops + pads

Pincett

Mensartiklar

Ipren/alvedon

P-Piller

Gummisnoddar + hårnålar

Handduk

Övrigt

Presenter

Böcker

Solglasögon

Kalender

Liten ordbok

Måttsats

Smörkniv

Osthyvel

Adressbok

Tidningar

Foton?

Lösgodis

 

Uppdatering av listan kommer troligtvis!

Åker även bort nu över helgen, kommer hem sent på söndagoch åker på måndag igen. Ska försöka hinna blogga nån rade emellanåt iaf =)

 

 


Tillbaka!

Motivationen att skriva har varit putts väck som ni kanske märkt. Jag har varken haft ork, tid eller intresse av att blogga. när jag väl har "stönner" (tid) att sitta vid datorn så kollar jag mest bara läget sen blir de inge mer. och även fast jag har de mesta klart så är jag stressad. Har inte mycket kvar på "att göra-listan"

  • Fixa internationellt körkort (inskickat)
  • Köpa presenter till värdfamiljen
  • Handbagage/Dataväska/Handväska
  • Packa
  • Ungdomsmottagningen (mödravården på måndag)
Vad ska man packa? Hur mycket behöver man? Vad är viktigt? Vilka papper behöver man? Vad ska man tänka på? Hur lång tid i förväg ska man va på Arlanda? Är miljoner tankar och frågor som snurrar i huvudet just nu.

Dagarna fram till avresa:
Imorgon (torsdag): Jobb 07.30-16.0
Fredag: Jobb 07.00~13.00 sen direkt ner mot vimmerby
Lördag: Vimmerby
Söndag: Vimmerby
Måndag: Mödravården + Borlänge
Tisdag: Borlänge och aqua Nova
Onsdag: Dansbandsveckan i Malung
Torsdag: Fika/Kalas för släkten
Fredag: Fika/Kalas för vänner
Lördag: PACKA!
Söndag (natt): HEJ DÅ!

För er som är nyfikna så kommer flygresan ta totalt 18 timmar (cirka)

Måndag 26 Juli

07:45 Stockholm, Sweden ---> 09:55 Munich, Germany = 2:10
11:30 Munich, Germany ---> 14:45 New York, USA = 9:15

New York

Fredag 30 Juli
15:00 New York, USA ---> 17:50 Dallas, USA = 3:50
19:35 Dallas, USA ---> 20:45 Burbank, USA = 3:10





RSS 2.0