Sista dagen i NY

klockan är 07.4o och jag ligger vaken, redo för sista dagen i NY. Dom här dagarna har varit hur bra som helst, har tagit vara på varenda sekund. Har försökt att gjort så mycket som möjligt så jag inte ångrar att jag inte gjorde de och de. Igår va de förresten 5 vecker sen jag lämnade Sverige, och under dom här veckorna har jag utvecklas som fan. Sträkt mitt självförtroende till 1000, är inte längre rädd att fråga. Inte heller rädd att göra bort mej eller oroar mej för små saker. Här måste man våga, går inte att gömma sej bakom nått horn och tro att man ska ta sej fram.
Jag lämnade allt bakom mej, började om på ett nytt kapitel. Lämnade allt för en helt främmande familj, en familj jag aldrig sett förut, en familj med helt annan livsstil. Till ett land som pratar ett annolunda språk, ett land 800 mil bort. Har man intee stärks efter det så vette fan om man är mänsklig.

Va har jag gjort under dom här dagarna?
Gått på Brooklyn-bron, vandrat ensam i NYC både nattetid och dagtid, sett mej själv på Time square, vandrat i Central park, spanat in snöleopard, polarbjörnar, pingviner och andra djur på central park zoo, ätit colombia-mat, fått en ny vän, åkt subway i brooklyn, manhattan och queens, flirtat med The naked cowboy, tagit runt 300bilder, flygit ensam med 2 barn i fem timmar, unnat mej massage, gått genom halv NYC, shoppat, sett en TV-show inspelning och mycket myket mer!



Bilder, vill ni se bilder? Tänkte jag skulle lägga upp några nu när jag har tid men min Facebook vill inte funka så de får vänta. Klockan 3pm kommer J och barnen å hämtar mej för 6pm går flyget. Ska ta mej in till city en sista gång. Shoppa de jag inte shoppade igår, vilket är i princip allt. Hittade inget av de jag verkligen behövde och med mitt tålamod blev shoppingtiden kasnke 2 timmar, haha. Pallar inte å shoppa, finns ju så mycket annat att se. Shoppa kan man göra vart som hellst, NYC finns bara på en plats, går inte att uppleva någon annanstans än här.


New York

New York är helt fucking awesome! Finner inga ord, detta måste upplevas minst en gång i livet. Ni kommer inte ångra er, helt sjukt vackert!

planet gick 7am igår. F och R va grymt duktiga å snälla på planet. Inga problem alls att flyga med dom, och som tur va fanns det en liten skärm framför alla så dom va fullt upptagna med att kolla barnprogram :) Kunde till och med slumra till en stund. Passade på när R tog sin nap. Va ju ut i fredags, kom till A runt 2am och vi skulle åka 5.15am. Så 3 timmars sömn och 5 timmars flygresa, fint!
J mötte upp oss på flygplatsen, hon och barnen gick och hyrde en bil, jag gick och hämtade bagaget. Packade alla deras grejer i min väska så hade endast en + 2 barnstolar. Satte oss i bilen och åkte mot brooklyn där jag kommer bo dom här 4 dagarna. Åt lite, gick en liten rundtur sen åkte dom vidare dit dom nu skulle. Efter att dom hade åkt så gjorde jag mej iordning och åkte in till NYC. J gav mej pengar till en taxi men jag tog subway istället ^^ Kände att det va mer upplevelse än att ta en taxi, en liten utmaning med andra ord. NYC är hur fint som hellt på kvällen. Synd att jag har en sån dålig kamera men några bilder vart de iaf.

Om du läser min blogg pappa, så hoppa över kommande mening!!!
Det finns fan många snygga negrer här, trodde inte de men jag hade fel, haha. I L.A har jag inte sett en enda men här finns det en hel del. Här kan du fortsätta pappa. Här i NY känner jag mej mer bekväm. I L.A är (nästan) alla smala och tränar mycket, här i NY är det blandat. Här ser jag personer som jag förknippar med USA, alltså dom större modellerna. Här känner jag mej mer som en i mängden än vad jag gör i L.A



Idag har jag strosat runt i NYC med tjejen som bor här jag bor. Va meningen att jag skulle ta massvis med kort, men hade jag laddat batteriet i kameran? Nej, så de vart några bilder sen dog den, typiskt! Men men de är som de är, kan ta några kort imorgon. Nyss kommit till lägenheten, bor som sagt 10 min från manhattan så rätt nice ^^ Måste ta en powernap innan vi ger oss ut igen. Rekomenderar inte att gå en rundtur i NYC med flipflop, ingen hit direkt, haha.
Ikväll ska vi gå ut och äta nånstans, vet inte vart. Hon är från Colombia så hoppas hon tar mej till nå ställe där dom serverar hennes mat :)

Imorgon blir det en heldag med shopping, eller det är tänkt så iaf men känner jag mej själv rätt så pallar jag nog några timmar sen är jag less på shopping. Kommer gå själv i morgon så kan shoppa i min takt och kolla på vad jag vill. Behöver inte känna stressen när man vill prova nått eller vänta på någon i nån affär man hatar, haha. Va nog tur att jag tog min stora resväska iaf. Den va typ tom när jag åkte hit men kommer nog va full när jag åker hem. Finns hur mycket som hellst här, de finns allt och de är suuuuper billigt. Fick ju lön igår för förra veckan och denna så kan bli en hel del saker och kläder. Ska se till att ladda kameran så jag kan ta några bilder iaf.

Nu powernap så jag orkar med kvällen.

Driving test!

Som vanligt när jag försöker uppdatera bloggen hoppar internet ur. Skrev ett igår men de sket sej! Bara att börja om.

Hade som sagt mitt driving test igår och det gick suuuper. Klarade det galant. Körläraren va klockren, han guidade mej runt istället för att göra övningar för han tyckte jag körde så bra ^^ Oftast tar det kasnke en kvart men för mej tog de 25min. Vi glömde bort tiden plus att han tvingade mej ett varv till runt området. Kan ni gissa varför? :O Han ville ha rött ljus i en kosning så jag kunde ta upp min telefon och plocka fram mitt nummer. Han stötte som fan men så länge jag klarade det är jag nöjd ;) Vet en till som är jävligt glad nu, för nu slipper hon köra. Just de, mamman A och assistent A :)
Så idag va det min tur att hämta R istället för att hon kommer hit. Det betyder att jag lär åka runt 7am imorgon, bra drygt. När jag kom fram ville hon att jag skulle köra F till campet. Sure, men jag har aldrig åkt till campet från A. Hon skrev ut en karta sen va de bara att köra. Hur tror ni de gick?
Måste även packa imorgon, både till mej och till barnen. Hur de nu ska gå! Ska bli intressant, 2 barn, packning, barnbilstolar och ett flygplan ^^

Hade en hel del ärenden idag men verkar som att jag får skjuta på vissa ännu mer pga att nån rolig prick har gjort punka på mitt däck! Jippi!!! Va bara att försöka hitta närmaste mack, fylla på luft sen smyga hemmåt. Har nyss bytt till reservhjulet men tror ni de va mycke luft i de? Min lyckodag tror jag tamfan! Får svänga in på en mack när jag kör hem R och fylla på. Skulle ha vart till banken och till posten men de skiter sej nog, måste fixa ett nytt däck. Kan inte köra runt på reservhjulet hela tin. A kasnke kan fixa ett nytt tills jag kommer hem på tisdag så kan jag byta de då, hoppas. Då slipper jag krångla å köpa ett ^^
Tror iinte de är så vanligt att tjejer byter däck här i staterna för jävlar va dom glodde haha.

När jag är off blir det hem, packa mina grejer, duscha, hämta Sandra sen åka till Madde. Tänkte vi skulle hitta på något ikväll allihopa. Ut å ta en öl eller nått, dock inte för mej. Jag har lovat att köra plus att mitt flyg går 07.00 imorgon så känner mej inte så pepp för att dricka. Kul att köra freeway med reservhjul :( Får se hur långt jag tar mej!

ska ladda upp lite nya bilder på Facebook sen väka liv i R och äte lite lunch! Kanske blir sista inlägget på ett tag, beror på om jag hittar nån dator i NY eller inte. Hä spösch!



P.s Pratade med mosters gull nyss. Fan va jag saknar han, nå så sjukt! Abstinens Abstingen!

Utkast: Aug. 26, 2010

Skrev detta inlägg igår men när jag skulle uppdatera så happa internet ur och har inte funkat förrän nu. Detta inlägg är från igår!

Nervös? -Nej.
Känns som att de inte är nått att va nervös över. Pratar såklart om uppkörningen imorgon. Har inte kört bil på ca en månad, men har haft mitt svenska körkort i 1,5år så så svårt kommer de nog inte att va. Visst är de skillnad på att köra här och i Sverige. mer trafik, andra skyltar men man kör ändå en bil. Är inget rymdskepp jag ska köra, de är en bil. En helt vanlig bil. Enda skillnaden är att de är automat, thats it! Klarar jag de så klarar jag de, klarar jag de inte så är de så. Inget att stressa upp sej för känner jag. Vet varken vilken tid de är eller vart, så förberedd är jag ^^

Idag va de nog varmare än de va igår. Tror termometern va uppe i 118F, vilket motsvarar 48C. Sjuuuukt varmt. Trots de har jag vart ute ovanligt mycket idag, dock i poolen men ändå =) Mia kom över med hennes värdbarn så R fick leka med nån i sin ålder. Va trevligt, skönt att se att hon kan leka med andra barn om hon verkligen vill.

Sen nu ikväll kom Sandra hit. Gick till Yoghurt Heven och köpte varsin glass. Svin gott, frusen yoghurt med olika tillbehör. Man häller i vilka smaker man vill sen betalar man efter vikten, smart va? Satt oss sen vid starbucks, köpte en varsin is-te och bara chillade.

Work and movie!

Tänkte jag skulle uppdatera igår kväll men slutade med att jag fick jobba så pass länge att jag va tvungen att spendera natten hos A. Vart en lång dag plus att jag fick ett extra barn att ta hand om. F hade med en kompis hem som skulle sova över men de gick bra. Fick dom till sängs till slut, la mej sen va de bara upp igen när de va dags för frulle och campet. Så nu, för ungefär en halvtimme sen är jag off :) Har hunnit med en dusch, Madde kommer snart. Ja ni läste Madde, inte Sandra, haha. Madde är en ny tjej jag träffat, trevlig prick ^^ Vi ska fixa dinner sen bio. Ska se den nya filmen, Lottery ticket. Första gången bio i staterna. Bättre än våran biosalong hemma? Hmm, inget kan väl va bätter å bekvämare än den? Den är svårslagen!



Idag har de varit varmare än nån annan dag tror jag. Orkar inte va ute längre. I början va jag ute så mycket jag kunde, allt för att få färg. Men nu orkar jag inte. Är så jävla varmt, går knappt att gå på uteplatsen mitt på dagen, bara där de är skugga. Och att ligga i solen å pressa är verkligen inte min grej. Blir så fruktansvärt rastlös. Är iofs gött att man har en pool man kan hoppa i och svalka av sej i var 10min, haha. Utan den hade jag inte pallat att ligga i solen.

På torsdag hoppas jag att jag får mitt efterlängtade körkort! Då kan jag lova att de blir ut att åka på fredag. Ska se en hel del. Måste även ta mej till posten så jag kan posta mina brev. Folk börjar väl bli otåliga där hemma ;) Mycket jag vill göra och se. Fick ett mail av J, flygbiljetter sen namn på området där jag kommer bo. Så mellan lördag-tisdag är det bara 6 timmars skillnad =) Skulle bo 10 min från manhattan, rätt nice. Ska kolla upp lite mer noga vad som finns att se och göra där. Vill ju inte missa nått när jag väl är där. Kommer nog inte åka tillbaka, finns mer som ska ses.

Nej, bäst att röja upp. Madde kommer nog vilken minut som hellst. Cya!

Möte och utgång

Vart ska jag börja? I fredags passerade jag 3veckors sträcket med familjen och imorgon har jag varit från Sverige i en månad. En månad, 4 veckor, 28dagar tiden går fort. Har varit både uppgångar och nergångar men allt börjar ordna upp sej :) Igår va det de stora au pair mötet vid Santa Monica beach. Va inte som jag hade hoppats men va helt okej. Man delade in sej 4 och 4 sen skulle man gå runt och hitta information och saker från olika gator. Va tråkigt att man va små grupper, hann knappt prata med några andra. Självklat så vann vi, inte.
Vet inte vad jag ska berätta mer om mötet. Träffade några jag hoppas jag kommer träfa igen, bla en kille. Tror de va 3-4 killar av typ 100st, haha. Au pair-yrket verkar inte locka pojkarna direkt ^^




Va även ut igår, till Santa Barbra. De är ungefär 2 timmar här ifrån men va trevligt. Kissade för första gången offentligt i staterna, på freeway :O Somnade påvägen hem så de gick fort. Kom hem runt 4 tiden kanske? Stekte lite mat sen tvärslocknade jag. Va så jävla trött.



Barnen kommer runt 2pm och blir kvar till kvällen nångång. F skulle ha en kompis med sej så blir väl mest att leka med lillskruttan. Antar att de första ordet jag kommer får höra är poooool-en! Så ska göra mej redo innan dom kommer, kasnke får lite pluspoäng då ^^ Tänkte även göra pannkakor eller hemmagjord pizza till dinner, får höra med vad dom vill ha.

Annras då? Livet rullar på. Trivs som sagt mer och mer. Längtar som en tok till torsdan så jag förhoppningsvis får börja köra. Till helgen flyger vi även över till New York, ska bli skönt. Liten minisemester! är så mycket jag vill göra och se. Kommer nog köra upp ett x antal tankar dom första veckorna efter jag fått mitt körkort. Fast hinner inte köra så mycket. Uppkörning på torsdag, åker lördag sen när vi kommer tillbaka börjar barnen skolan. Då blir det att spendera dagarna i West Hollywood. finns nog en hel del att se där också så ska nog gå bra. Ska försöka få tummen ur röva å skriva in mej på ett gym. Måste börja göra nått åt de här, kläderna har krymt sen jag kom hit. Förstår inte varför? :O Måste va fuktigheten elller nått ^^

Vet inte vad jag ska skriva mer, kommentera gärna, fråga om de är nått ni undrar över. Svarar på allt :)


Swork

Tog R på en promenad imorse. Gick till Swork och tog en kaffe och de måste göras fler gånger ^^ Upptäckte att de jobbade en het kille där, jummi. Såg han inte först men när vi gick in igen för att gå på toa mötte vi han. Hoppas jag inte såg i syne bara, lär gå dit (snart) igen för att ta en närmare titt.
Sandra kom hit en svääng ikväll. Va trevligt, gick till Swork i hopp om att han fortfarande skulle jobba, men ikke. Tog en kaffe/the, satt där en stund sen bestämde vi oss för att ta en promenad. Gick upp till Trader Joe´s och köpte nått att äta. Kom på att jag inte testat keso än så köpte en burk, gick hem och öppnade den och skar upp ett päron (ni som känner mej vet hur mycket jag älskar keso med päron). Fy fan säger jag då, vart så jävla besviken. De såg ut som den gör i sverige men smakade härk. Men de va inte smaken som va värst, de va konsistensen. Va sajmigt och glansigt. Kan inte förklara men de va verkligen en besvikelse :( Big NO to cottage cheese!



Imorgon kommer båda barnen, ska bli kul. Har inte umgåtts med F så mycket. Vet inte hur länge jag ska ha dom men troligtvis till runt 4. Sen blir de förhoppningsvis lite shopping och äta ute med Sandra. Har inte ätit ute en enda gång sen jag kom hit så kanske är på tin. Får se va som sker.
... och på lördag är det dags för det stora au pair mötet, hoppas jag träffar nya vänner. vore kul om man är ett gäng som umgås. Alla kan ju inte samtidigt, men om man är några så brukar oftas nån va ledig samtidigt som en själv.

Klockan närmar sej midnatt, dags att sova. Natti

 


Bränd!

Vad händer? Ingenting. Börjar bli ganska tråkigt och inte ha körkort nu. När jag har lillan blir de å försöka hittaa på olika saker varje dag, men känns som vi gjort snart allt i närheten. Vi har vart på Peekaboo, gått till Target, fikat på olika caféer, badat i poolen, lekt inne, lekt ute, lagat mat, gått till affären osv. Idag kände jag att jag inte orkade gå nånstans så vi stannade hemma, heeeela dagen. Rätt skönt faktiskt. Kom förresten ett par och gjorde en filminspelning i poolen idag, bara en scen men ändå ^^

Vi har varit ute rätt mycket vilket jag börjar känna av mer och mer. Glömde att smörja in mej, tänkte inte ens på de eftersom jag inte låg och pressade värst mycket. Lekte mest och va i poolen. Ska ta en dusch senare och förhoppningsvis lägger de sej. Svider inte så mycket som jag trott, gör lite ont bara när jag river mej eller kommer åt nått hårt. Tänkte även kasnke ge mej ut på en promenad, får se vad jag orkar. Är helt slut, värmen tar kol på mej ^^

Ligger just nu och kikar på lite tatueringsmotiv. Vill ju som sagt göra nått här nere, kanske nått som påminner mej om detta? Har ingen aning, ligger och försöker få lite inspiration. Text? bild? text och bild? Färg? svartvit? Sen VART? Vill nog inte ha en allt förstor eftersom jag har en ganska stor redan. Aja, tåls att tänka på.

Har varit dålig på¨att ta kort den senaste tiden så har inga nya att bjuda på. Eller nya för er har jag men inga som jag vill lägga upp :)


Troslös!

Idag tog jag lillan och gick till Target. Hittade en tunika, ett par stringtofflor, CD skivor och lite annat pynt. Vart en slappdag idag. Inte gjort allt för många knop direkt. Har pratat med Madelene över skype, va nog de bästa som hänt idag <3
Kom nyss hem från en promenad. Ligger nu på taket och skrattar åt mej själv. Ska berätta för er :)
När jag har gått ett tag på min promenad kommer de en vindpust och jag känner då att jag inte har nå trosor på mej :O hade tagit av mej dom efter jag hade vart i poolen sen glömde jag tydligen bort att sätta på mej ett par nya, haha. Men va gött å lufta "hönan" ska ni veta. Tur att de inte blåste alltför mycket, hade ju klänning på mej ^^ Kunde inte låta bli att skratta åt mej själv emellan åt. Jag gick och gick och glömde även bort att vända. Lyssnade på MP3:n och samtidigt som jag försökte hitta bra vinklar så jag kunde få fina kort. Vill kunna fota,, veta hur man ska ställa in kameran, vad man ska tänka på, ska man zooma eller gå så nära som möjligt? Kanske gå en kurs i foto?

Dagens Lunch
Veg köttbullar, linser, brysselkål, sparris och ärter
självklart ser mina måltider alltid ut såhär;)





psst, jag har en "date" på lördag ;)


 

 


Gårdagen!

Är ni nyfikna om gårdagen? Vet inte va jag ska berätta. Sandra kom som sagt vid 5 tiden, satt å tjålade sen började vi göra oss iordning. Ringde taxin och vi hoppade in. De va en kvinna som körde, vi vart så glada :D Hon va super trevlig, guidade oss efter vägen. Dyrt va de inte heller,  35 dollar. De tog ungefär en halvtimme och hon droppade av oss på nån krog i närheten av hotellet. Gick in å tog en öl, ville inte va spik nykter innan vi skulle gå in. Vi delade iofs på en vinare hemma men de va inget. Ölen smakade som vatten, lika ölen på hotellet. Beställde även en redbull vodka men den smaka pyton. Full vart jag inte heller så måste ha vart lättöl eller nått, haha. Minglade runt på hotellet, hittade några trevliga typer vi hängde med. Träffade även på nån kille som sa att han jobbade med chris brown, men de tror jag va jag vill på, haha.
Tog en taxi hem, försökte ringa kvinnan men hon svarade inte :( Vi fick nöja oss med nån indisk kille. Han va ny å hittade inte speciellt bra, men vi flirtade till oss ett stopp på ett matställe och billigare resa så ska inte klaga ^^
what happens in LA, stays in LA ^^


Kom hem runt 4am, gick å la oss en timme senare kasnke. Halv 9 va de bara att gå upp å börja jobba. Barnen kom hit, hoppade i poolen och testade min nya kamera. Är riktigt nöjd med den :) Men som ni kasnke vet är jag rädd för vatten, eller att va under vattnet rättare sagt. Får panik. Men de gick faktiskt rätt bra. Ner, knäpp kort sen upp. Måste försöka träna bort rädslan.
Åt lite lunch sen vid ett kom A och hämtade dom. Sandra åkte hem runt 12 för hon skulle på nån balettkurs eller va de va. la mej ute och pressade lite. pendla mellan poolen och solstolen. För första gången sen jag kom hit smörjde jag inte in mej nått. Känndes så onödigt efterson jag va i poolen stup i kvarten. Är lite röd nu men de svider inget, hoppas de är lugnt. Känner mej som en stekt gris ^^

Har laddat upp lite bilder på FB också för den som  vill se. Ska även försöka gå till Target imorgon och handla lite. Tänkte jag skulle börja att skicka lite kort/brev hem. Har inte gjort de än, måste till ett postoffice för att köpa frimärken. Är inte som i Sverige att du kan gå in på affärn å köpa, de suger! Ska köpa på mej ett gäng så jag har :)


 

Ps har vart i USA 3 veckor idag :)


Utgång!

Då va man hemma igen. Har nyss pratat med mamma i över en timme. Tiden gick väldigt fort, kändes som vi bara pratade en kvart eller nått. Hon fick även se mej så hoppas hon är nöjd :) Hon såg inte mina extra kilon så de va ju bra, men hon kan inte säga att jag inte äter. Tror jag åt nostop när vi pratade ^^  Är de någon som vill prata med mej så säg bara till, kan vi försöka hitta en tid som passar. Måste tänka på att de skiljer 9 timmar =/

Idag jobbade jag till 11 sen skjutsade A hem mej. Ikväll blir det första utgången. Sandra kommer över runt 5-6pm, äta lite å drick lite vin innan vi sticker in mot Hollywood. Hoppas vi lyckas bara ^^ Ska bli intressant att se hur man festar i staterna jämfört med Sverige. Tur att jag inte bor i New York, där håller dom igång till 6am. Skulle jag aldrig palla. Blir ju trött vid tolv ;)

Ska pressa lite i solen, städa och ta en powernap innan Sandra kommer. Ska passa på å sola topless nu när ingen är hemma, vill få bort dom vita fula ränderna. Inte för dom syns så mycket men dom kommer bli mer tydligare om jag har bikinin på mej.

De sägs att de är många som läser min blogg, såg att jag hade ett rekord på 142 st på en dag men vet kanske 20-30 som läser? Lämna gärna en rad, skulle va kul att veta vilka som följer mitt liv :)

Update om utgången kommer imorgon, SKÅL!

ps. saknar er där hemma! <3

Snabbis

Får bli ett snabbt inlägg. Har sovit hos A igår till idag, ska även sova här inatt. Gillar väl inte de speciellt mycket, vill hellre sova "hemma". Men några nätter funkar. Kan inte kalla detta mitt hem trotts att de är "min" familj. Känner mej mer hemma hos J där jag har eget rm osv. Här sover jag på soffan, känns inte som mitt hem då. Har haft lillskruttan hela dan. Vi har gått till affärn, badat i poolen, tagit en powernap - eller hon gjorde, jag passade på att förbrättra brännan på min blekfeta kropp.
...och fortsätter de såhär så lovar jag er att jag kommer va fet när jag kommer hem. Är ju så mycket nytt man måste testa, oftast är de ju tyvärr inte sallad eller grönsager. De är mer glass, godis, flôtmat osv. Men va fan, man lever bara en gång, bäst att passa på ^^

Ska gå å kika på lite TV nu. A och barnen är ute på nån middag med hennes flickvän, tror jag att de är. Är inte så insatt i deras liv, vet vad dom heter, de räcker :)

Utgång imorgon? Hä spösch! Cya!

Bloggkaos!

Som ni ser har jag klantat till de med bloggen igen. Tänkte jag skulle piffa till den lite mer, men de sket sej. Måste försöka få nån ordning på den. Någon som vill hjälpa mej? =)

Mina två lediga dagar börjar lida mot sitt slut. Imorgon kommer dom hem, lillskrutten kommer hit runt halv 12. den stora ska till campet å kommer inte hem förrän 5pm och då kommer A och hämtar lillan. Blir en chill dag  om jag bara ska jobba på eftermiddan och om hon nu inte ska ut, de har vi inte sett än. Ska övernatta hos A på fredag igen för hon (A) ska ha motorcykel lektion på lördag morgon. Får se hur länge jag får jobba men hon har iaf lovat att jag ska få va ledig på kvällen, då planen är att gå ut :)

Har även fått tid för uppkörning, 26 augusti. Skulle kunna fått en tid imorgon, men ingen kunde köra dit mej så de sket sej :( Här måste man ha sin egen bil att köra upp med, inte som i Sverige där de måste va en speciell bil.

Blev ett kort inlägg idag, vet inte vad jag ska skriva. Bjuder på en ego bild iaf så ni ser att jag lever. Dock får ni den i svartvitt, bättre så ;)



p.s nytt inlägg i den "privata"... läs här

I did it!!

Vilken dag de vart idag och den är inte ens över än, är helt slut redan. Ska ta en powernap innan Sandra kommer. Ska först berätta lite om min dag.
Hade som sagt bestämt mej för att ta mej till DMV på cykel idag. Som jag trodde, tog mer tid än beräknat. 1 timme nästan precis. Väl framme va de bara att ställa sej i kön som gick ända ut till vägen. Tog en timme innan jag kom in och fick en nummerlapp sen en timme till för att registrera mej och lämna mina uppgifter. När jag väl hade gjort de va de bara att ställa sej i två nya köer, först för fotografiet sen kön för uppskrivningen. Och med min tur så krascha deras system när de bara va två framför mej. Hurra för mej! Bara sätta sej på golvet å vänta. Han sa att de kunde ta timmar innan de ordnat upp sej men efter en halvtimme va de igång igen. In, göra testet och väntade nervöst på resultatet. Tanten innanför disken verkade en aning stressad, sen gav hon mej en lapp å sa: "nu är de bara att boka uppkörningen" Jaha? Klarade jag skrivningen eller gjorde jag inte? Stod där som ett frågetecken och hon bad mej lämna platsen. Gick ut därifrån och antog att jag klarade det? Ringde A och berättade de och hennes assistent skulle boka uppkörningen. Hoppas verkligen att jag klarade de, lite pinsamt annars, haha. Men måste ha klarat de, nästan säker på det så :)

Just de, när jag satt å väntade på att få legitemera mej kom en kille fram, ganska söt och frågade va jag hette osv. Pratade på en stund, eller han frågade jag svarade. sen ville han ha mitt nummer. Kan jag mitt nummer? - NEJ. Ska man ge ut sitt nummer här i USA? - Ingen aning. Talade om att jag tyvärr inte visste mitt nummer eftersom jag nyss fått telefonen och bara vart här i 2 veckor. Han tog min telefon och ringde upp sin egen, på så sätt fick han mitt nummer. Va de rätt? Visste inte va jag skulle göra. Genant som jag blev, är inte va att nån kommer fram bara så där, å speciellt inte i nyktert tillstånd. Jag visste inte vad jag skulle säga, fick knappt fram några ord, vart stum. Haha men men, får se om han ringer ^^ Behöver ju inte svara bara kul om han va seriös.

Hemvägen då? Tror ni den gick felfritt? Nej, inte de heller. Men de känndes inte som att de spelade nån roll. Va så jävla glad över att jag klarade testet och att jag skulle slippa stå i den där kön igen. Felkörninge efter felkörning. Hade ingen karta, ingen beskrivning. Fick cykla på känn och leta mej fram efter gator jag kände igen. Vissa stunder va jag helt lost, ingen aning om vart jag va. ingen aning om vilket håll jag skulle åt. Varför tog jag inte samma väg som jag tog dit? Kanske för att jag åkte fel ett x antal gånger även  då och inte kom ihåg vägen. Efter 45 minuter ser jag äntligen Target, och från target hittar jag. I den stunden kände jag mej så jävla bra. Först att jag hade hittat till DMV, klarat teorin och sen hittat hem, och jag gjorde de helt själv! Ingen annan som pekade vart jag skulle cykla, ingen som visade mej hur det funkade på DMV, ingen som talade om vad jag skulle svara. Va bara jag som gjorde det, det stärkte mej verkligen :) På bara dom här två veckorna har jag stärkt mej själv som person så jävla mycket. Även fast jag va en jävla trafikfara så klarade jag de. Ingen olycka, de är huvudsaken :)

Powernap sen dinner och movie med Sandra! Cya
update kommer säkert ikväll om de inte blir allt för sent ikväll!



Off 2 days

Började jobba när J skulle åka till flygplatsen, 05.00. Hon kom in med barnen och vi somna om i min säng. Gick ju vid halv 8 och började göra frukost. A skulle komma å hämta oss runt halv 9 för ett återbesök hos doktorn för barnen. åkte sen med henne hem och passade barnen. Hon och barnen åkte sen till hennes pappa vilket betyder att jag är off fram till torsdag förmiddag =) Hennes assistent skjutsade mej till Social secutity office så jag kunde få mitt personnummer, gick på tio minuter. Sen visade hon mej vart DVM låg. Tänkte ställa mej i kön men när vi kom dit insåg vi att jag inte hade en  chans att hinna in innan de stängde. Ska dit imorgon stället. Eftersom varken J eller A är hemma och A´s assistent inte jobbar så måste jag ta cykeln, haha. Kollade på google, skulle ta 31 minuter, tveksamt. Får räkna med ett x antal felkörningar så en timme kommer de någ ta, minst. Det är 5,7 mi vilket motsvarar ungefär 8km, enkel väg. Ska bli intressant. Lika intressant som de va idag när assistenten skulle köra hem mej till J´s hus. Vart en ganska stor felkörning. GPS är inte att lita på, de tog oss till helt fel ställe. Men de ordnade upp sej tillslut. Va en trevlig lite tripp, kul att se en annan del av L.A ^^ Stannade å tog en drive in på Jax in de box eller va de heter. Typ som Max/mc donalds.

På lördag ska jag troligtvis ut för första gången, de ska bli intressant :) Imorgon kommer även Sandra hit på dinner. Tänkt je skull krös te å bju på nö gött, vet inte vad än men kommer nog på nått. Har några förslag men kan inte berätta ifall hon läser ;) Nått svenskt? Nått amerikanskt? Nått Mexikanskt? Nått asiatiskt? Hä spösch! En blandning av allt kasnke.

Klockan är snart 10pm, och jag måste  börja plugga lite. Som jag sa till Andreas när jag pratade med han tidigar idag, de är inte så svårt egentligen. Men de gäller att förstå frågan. Oftast är det nått ord i frågan jag inte vet va de betyder då har jag ingen aning va svaret är, men när jag översätter ordet vet jag ofta svaret. Hoppas jag får ha ordboken med mej ^^ Sen är det de med avstånd, hastighet. De är ju foot och miles/h istället för meter och kilometer/h. Bara att hålla tummarna att de går vägen. Tror man kunde göra de tre gånger på en dag, kuggar jag är de väl bara att ställa sej i kön igen. Som säkert tar över 2 timmar, men va gör man inte. Har inte så många val direkt. Måste ju ha de där förbannade körkortet så bara att bita i och anstränga sej.

Ska försöka ta lite mer kort, har vart dålig på de dom senaste dagarna. Ska försöka bättra mej, inte för eran skulle utan för min egen. För er är de bara en bonus att få se nån bild då och då. 147+29+37+46+44+102= 405 bilder tagna och hur många har ni fått sett? 50st kasnke? Lite snål av mej kasnke men de skiter jag i ^^ Kan bjuda på några till för att va snäll. Dom kommer inte i nån ordning, ska försöka skriva nått till varje bild.

Vänta på flyget från N-Y till L.A

Rummet på skolan

Alla svenskar från Arlanda 07.45

Skolan

Dubbel Maria under rasten

Drive-in bankomat

Små grodorna

Min blivande man ^^

Jag och Linda på top of the rock




Poolparty!

Först å främst, va har hänt med min blogg? :O Eller jag vet vad som hänt, jag skulle försöka mej på att designa bloggen lite. Ni ser ju resultatet själva, bloggdesign är inte min grej tydligen. Kanske kan ordna upp de själv när jag har ork och tid. Hä spösch! Huvudsaken ni kan läsa och hitta runt så är de ju lugnt =)

Idag har de iaf vart brunch/pool-party här hemma. (läs att jag skriver hemma) Känns lite dumt att kalla de "hem", men de är ju faktiskt mitt hem just nu. Första gästen kom runt 10 och den sista gick hem bara för ett litet tag sen (17.00). "jobbade" 9-17, slapp dag. lättförtjänade timmar kan man säga. Inget jag klagar över. Troligtvis har jag träffat lite "kändisar" idag. Folk som jobbar inom film/TV industrin, har ingen aning. Lät som de när dom pratade och tror vissa jobbade med J så förhudligen. Hur som hellst, va trevligt men i vissa lägen kände jag mej lite utanför. Kändes inte som jag passade in riktigt, haha. Hon som bor i poolhuset är skådespelare, spelar tjej som vill vara kille i TV serien L-Word bl.a. Antar att jag måste kolla på nått avsnitt ifall hon frågar vad jag tycker :P

Ska försöka mej på lite design nu tror jag, wish me luck! Förresten, kommer uppdatera i den andra bloggen efter detta. Privata bloggen, klicka här

DAGENS VILL HA: Älgstek
DAGENS KLÄDSEL: Bikini - Shorts och linne
DAGENS FRISYR: Slarvigt uppsatt
DAGENS LÅT: Fri som en fågel
DAGENS PLANER: Poolparty
DAGENS SAKNAD: Sverige
DAGENS DUMMASTE: Ätit för mycket
DAGENS MISSLYCKANDE: Att inte äta så mycket
DAGENS DROG: Muffins
DAGENS KÖP: Latte på starbucks åt J
DAGENS GODIS: Gelehallon
DAGENS HUMÖR: Mest uppåt
DAGENS CITAT: "Är det dina döttrar"?
DAGENS ROLIGASTE: När Rocko drog iväg med F

Santa Monica!

Skön dag idag. Jobbade mellan 04.30-11.30 sen kom Sandra och hämtade mej och vi åkte till beachen. Resan dit ska vi inte tala om, huvudsaken är att vi kom dit ^^ Vi var självklart aldrig vilse, vi ville bara se en annan del av california :) Kom vi till rätt strand? Svar: NEJ, men de löste sej ändå. Vi tog Santa Monica istället, mer lungnare där men inga snygga killar. Vi ville ju spana på killar, men ikke. Såg en, en enda av tusentals människor :O
Hur som haver låg vi där i några timmar och tjålade, på engelska. Är stolt över mej själv att jag pratade engelska med en svensk tjej. Jag pratade engelska fast jag kunde prata svenska. Jag har insett att jag måste öva så mycket som möjligt, prata de hela tiden. Visst slank de in några svenska ord här och där men skötte mej ändå rätt bra :) Va en privat surfingklass brevid oss och läraren/tränaren, kände igen han så jävla väl. Måste ha sett han nånstans - TV, Film, Tidning? Ingen aning, måste googla ^^



Imorgon ska J ha ett poolparty, ett "hejdå party" bara för hon ska åka bort en månad. Kommer nog bli nice. Trevligt att få träffa några av hennes vänner. De är inget party som ni tror, de första kommer redan vid 10.00 sen håller de på under dagen. Både barn och vuxna kommer vara här så inge raj raj.

Till veckan har jag några saker inplanerat iaf. På måndag måste jag till social security office och få mitt personnummer, blir jag ledig på eftermiddag går jag till DVM och försöker komma in för uppskrivning annars får jag göra de på tisdag. Som de verkar kommer jag vara ledig tisdag onsdag till veckan. J är som sagt borta och A ska på semester och tar barnen med sej, Gött :) Synd bara att jag inte kan köra, men fick en cykel idag så kan alltid använda den, haha.

... Och vet ni vart jag ska i slutet av augusti? :D:D
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
... Berättar kasnke i ett senare inlägg ;) höhö

Social security number!

Har gjort ganska mycket idag, eller mer än jag brukar göra iaf ;) Först vid 9 kom Danette för en intervju. Gick smidigt förutom att hon va en bitch. Gick bra dom första minuterna men efter 1-1,5 timme så va man ganska trött på henne. Efter de skjutsa J mej till social security office så jag kunde få mitt amerikanska personnummer. Skulle ta runt 10 dagar att få kortet, men kunde åka dit på måndag å få bara numret för de behöver jag för att kunna ta körkortert, vilket jag är i stort behov av just nu. Behöver det både för min egen skull men även för mammornas och barnens skull. Måste ju köra barnen till skolan. Haha nått kul J sa när vi kom ut från kontoret. Spanjorer och såna kan få vänta månader på sitt personnummer bara för dom inte vill ha så många i landet men vi svenska kan få de bara på några dagar ^^ USA är sjukt på alla sätt å vis.

Vart avdumpad på Target för jag behövde en rycksäck å lite småsaker. Slutade med en nota på $60, inte så farligt ändå tycker jag. runt 450 svenska kronor. Fick ju en hel del. Ett par jeansshorts, solglasögon, ryggsäck, kalender, 5 diadem, ett par flippflopp och två vattenflaskor. De får jag va nöjd med. Korgen kunde nog ha blitt överfull om jag hade ork att gå runt å kika. Target har allt. Från mat till kläder, elektronik till skor, prylar till grejer till huset. Du kan i princip hitta allt där. Lite likt Ullared faktiskt.


Bli inte besviken

vill bara klargöra en sak för mina trogna läsare, bli inte besvikna bara för jag gjort vissa inlägg privata. Jag kommer skriva och uppdatera här som vanligt men ibland kanske jag skriver nått extra inlägg som inte handlar om äventyret, det är dom som kommer bli privata. Allt om USA resan kommer ni kunna läsa om :)

Idag kommer min LCC för första intervjuen, för att se hur de gått, om jag trivs, om reglerna följs osv. Ska även fråga henne om hur jag skaffar körkort, social security number och såna saker jag måste ha. Känns lite surt att inte få köra nånting även fast jag får köra. Är så invecklat så orkar inte förklara. Eftersom J ska åka bort en månad så måste jag bo hos A (den andra mamman) eftersom jag inte kan köra emellan, vilket suger :( Hoppas verkligen jag kan ta de dära körkortet snaaart!!! Vissa säger att jag får köra vissa säger att jag inte får göra de, hmm? Man är verkligen handikappad här utan körkort. Finns knappt nån kollektivtrafik så de är benen som gäller om jag vill någonstans. Här i området är de ju inga problem men jag kan inte åka till vänner, inte shoppa, inte utforska staden och inte åka till stranden. Börjar bli lite långtråkigt om kvällarna och fritiden eftersom jag bara kan hålla mej i området. Får försöka göra de bästa av det. Igår tog jag  med  lucky (grannens hund) på en promenad å fotograferade lite. Hade velat upp i bergen men hittade ingen väg dit.

Imorgon är jag iaf helt (nästan) ledig. Jobbar endast mellan ~5-11 sen kommer Sandra och hämtar upp mej å vi styr mot stranden :) Ska bli så oerhört skönt att få va ledig, umgås med folk, bad, shoppa, kolla på killar ^^

Nu, kaffe och intervju!

Privat

Detta inlägg är lösenordskyddat. Klicka HÄR om du har tillgång att läsa inlägget

Plugga?

Ligger å kollar runt efter skolor i L.A. Plugga? Inte plugga? Vet inte hur jag ska göra. Vet inte vad som finns. Vet inte om jag har tid. Vet ingenting känns de som. Allt är så inveklat här, ingen koll på nått. MEn kommer väl in i de så småningom. Jag vill lära mej surfa, plugga engelska så den förbättras, lära mej dansa, fördjupa mej i något intressant, studera nått i polisyrket eller nått sånt. Mycket jag vill men vet inte hur man går till väga. Min LCC kommer som sagt på fredag, får fråga henne. Men ingen av dom andra aupairna familjen har haft har pluggat pga att dom inte känt att dom hunnit med. Jag vill men ändå inte, tål att tänkas på till fredag. Kasnke ta nån kurs till våren istället? Hmm, får kika runt lite å se om jag hittar nått som lockar mej.

Jag vet att jag är jätte dålig på att svara på kommentarer, förlåt. Men jag vet inte hur jag kan göra de från min inloggning :S Sällan jag läser min egen blogg så glömmer bort att svara genom den sidan ni ser. Är de någon som vet om man kan svara på kommentarer från sin inloggning? Tell me!

Bilder blir det också jätte dåligt av, jag vet :( Har inte haft kameran med så mycket, tyvärr. Men så fort jag blir "själv" så ska bilder tas, de lovar jag. Men kommer nog inte lägga upp så många på internet, kasnke på FB men ni kommer få smakprov här på bloggen iaf ^^

Har funderat lite på vad jag vill göra/uppleva under mitt år här i staterna. Har inte skrivit nån lista än som jag nämde i nått inlägg för ett tag sen. Tänkte jag skulle börja lite på en ikväll :)
  • Uppleva en fest med röda muggar, tunnor med öl, och massa folk - En riktig amerikansk hemmafest
  • Åka till Las Vegas
  • Kolla in Kat Von D´s ställe
  • Tatuera mej
  • Åka route 66
  • Lära mej surfa
  • Komma in i engelskan
  • Dansa hulahula på Hawaii
  • Kolla in Niagarafallet
  • Äta en riktig fet amerikansk hamburgare
  • Gå på stranden och se piren från O.C
  • Se en baseballmatch
  • Hollywoodskylten
  • Hoppa fallskärm
  • Åka till Texas
  • Kolla in Vita huset
  • Disneyworld

Några saker jag kom nu, listan kan säkert göras lång, den kommer bli lång. Många saker kommer jag nog kunna bocka av, många kommer även bli ogjorda. Men drömma måste man få göra =)

Första körningen!

Japp idag va de det stora testet, att köra i USA - L.A. Hur tror ni de gick? -Bra såklart ^^ Inga som helst problem, man saknar växelspaken :( De gäller bara att ligga i rätt fil och veta vart man ska.
Fick ordar av en (nämner inga namn :P) att berätta om hur jag upplevt själva USA och hur det är att leva här. De är inte lätt att förklara de, de måste upplevas, men jag ska försöka så gott jag kan.

L.A är så stort att de är uppdelat i flera små "städer". Vad jag sett så finns det inget centum, ingen city. Man kan säga att de är små byar som bildar L.A :) Om man åker små vägar dvs i bestadsområden och sånt så är de stop all way vid varje korsning, och de är en hel del korsningar. Genomsnitt 50-100m mellan varje om inte kortare. Stopp hela tiden. Åker man "stora" vägen, vilket består av MINST 2 filer åt varje håll (oftast fler) så är det trafikljus hela tiden istället för stoppskyltar. Dom sitter också i varje korsning, 50m mellan varje kasnke. De är så olika men runt där. Det är även en hel del annolunda regler här som tex, -man får svänga höger i ett trafikljus även fast de är rött, -Man får göra en U-sväng i korsningar/trafiklysen, - Trafikljusen går direkt från rött till grönt men tillbaka blir de orange, - u behöver inte ha lyset på om dagarna, -Mycket "one way" (enkelriktat) och oftast är de flera filer (2-4st). Finns en hel del regler som är olikt Sverige men allt är så logiskt. Skyltarna förklarar bra hur man får göra och vad man ska göra.
På fredag hoppas jag att vi kan fixa mitt social security number så jag kan skaffa bankkonto och körkort. Social security number är ett amerikanskt personnummer. Fråga mej inte varför jag måste ha ett sånt för de vet jag inte. Antar för att dom vill se att man är i USA lagligt, men vet som sagt inte.

Ska göra mej klar nu ifall hon kommer. Hon kommer hit och hämtar mej sen ska vi gå å ta en kaffe :)

See you, bye!

Första jobbdagen!

Idag va de som sagt första jobbdagen. Gick hur bra som helst. F och hennes kusin åkte till campet vid halv 8 och kom hem runt 4 så va bara den lilla hemma. Vi gick till Peekaboo, vilket är en lekpark men inhomhus. varför ha en lekpark Inomhus tänker ni? Jo, för här är det så varmt så ibland går dom dit för att få leka utan att svettas som en gris ^^ Har varit en helt okej dag. Imorgon ska vi köra dom till campet och på vägen hem, vem tror ni ska köra? :O Jag ska köra för första gången i USA imorgon. Ska bli intressant men tror inte de kommer va nå stora problem. Lite mer trafik och några fler filer men tekniken är ju densamma. MEN, ett stort MEN, bilen är automat. De kommer bli största utmaningen tror jag, haha. Men kommer nog in i de ganska snart. Är inte speciellt orolig över att köra här. Vet inte riktigt vad mer jag ska berätta. Har inte hänt så mycket idag. Har chillat vid och i poolen på förmiddan, peekaboo på eftermiddan sen dinnertime.


Engelskan? Den förbaskade engelskan. Visst har jag blivit lite bättre, de har jag men just nu känns det som jag har kört fast. Idag har jag nästan bara pratat svenska eftersom bara den lilla vart hemma och med henne ska vi prata svenska. Vill komma in i engelskan mer, hoppas jag gör de snart.
Imorgon ska jag förresten träffa en annan aupair i L.A. Första "vännen" kasnke? Vore sååå skönt om det klickade och vi kunde fortsätta umgås. Behöver verkligen vänner, är lite ensamt om kvällarna och på min lediga tid. Visst, jag har bara vart här i några dagar. Förväntar mej inte att jag ska få tusentals vänner direkt, men nån enstaka hade ju vart gött. Fler kommer de väl bli med årets gång men detta kan ju vara en början =)

Ringde även min LCC (kontaktperson) idag. Hon kommer på fredag för en intervju för att se hur det gått osv. Hon sa också de att den 21:a augusti är det ett aupair möte. Alla aupairer i L.A skulle tydligen va med, ca 200st så hoppas man kan få några vänner även då. Oddsen är ju ganska höga så, hoppas hoppas :) Vi skulle åka till beachen och göra nått, kommer inte ihåg vad riktigt. Kommer troligtvis även få åka till NY igen i slutet av augusti, mer update om de får ni senare om de blir så :)

Fick en film av J idag som hon hade gjort så ska kolla på den nu tänkte jag. "but I´m a cheerleader" heter den om ni vill kika :)

Natti

Att vara stark...

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
eller aldrig kunna.
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst
eller vilja mest.
Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst
eller att alltid lyckas.
Att vara stark är
att leva som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av den.
Att vara stark är att
falla till botten
slå sej hårt
och alltid komma igen.
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast
Att vara stark är
att se ljus i mörker
och alltid kämpa
för att nå dit!


L.A - Mitt nya hem

Nu ska ni inte tro att jag sitter uppe mitt i natten och skriver ett inlägg. Klockan är faktiskt bara 4.39pm här, ligger ju 9 timmar efter er där hemma. Till er som pratade med mej igår, jag mår bättre - mycke bättre :) Ska ta de från början, vi börjar i New york!


Åkte från skolan vid 9am, mitt plan gick inte förrän 3pm så va en låång väntan. Min terminal va första stoppet, så runt 11am va jag på flygplatsen, Newary (nej jag har inte glömt Y:et, flygplatsen heter så). Checkade in mej själv och de stora bagaget. Som tur va hade jag ingen övervikt, hade blitt dyrt då. En tjej som åkte inrikes i USA fick betala 75dollar för sin väska. En incheckad väska kostar 25dollar om de inte är övervikt och hon hade 4 kg för mycket tror jag. Sjukt dyrt.
Aja, vart 3,5 timmes väntan  gaten. När jag väl kom ombord va de trångt. Va inget stort plan direkt men de gick bra fram till Dallas. Vi landade 30 min före utsatt tid men va nå task med planet innan så vi kom inte in i gaten. Det slutade med att vi kom in 20min efter utsatt tid. Som tur kände jag ingen stress då för jag hade ju ändå 1timme och 20 minuter på mej att hitta nästa plan. Men hade jag vetat att flygplatsen va såå stor som den va hade jag nog inte vart så lugn som jag va. när jag kom in hade jag ingen aning om vart jag skulle eller vilken gate mitt plan gick ifrån. För de va nå fel på biljett grejen i newark så fick bara en biljett, ingen information om gate eller sittplats, de skulle jag få i Dallas. Stog där som ett fån men hittade tillslut en informationsplats. Frågade gubben där och han talade om vilken gate jag skulle till. -"Upp för rulltrappan och till höger". fint tänkte jag, Inte långt här i från. Tji där fick jag för när jag kom upp visade sej att man va tvungen att ta tåget runt för att komma till en annan terminal. Så stort va de, helt sjukt! King som man är så va de inga problem, fixade ju allt helt själv så är riktigt stolt över mej själv :) Fick även en ny "vän" på flygplatsen, från Brasilien. Hur skön som hellst. Hon sa " om du nån gång vill besöka Brasilien, hör av dej" sen fick jag hennes mail osv ^^

Flygplatsen i L.A, burbank som jag landade va raka motsatsen dvs jätte liten. Hittade mitt bagage och sen då? Dom skulle ju möta upp mej där? Va jag på fel plats? Kunde inte se någon jag kunde känna igen. V ju några minuter förtidigt så tänkte att dom kommer väl, trafiken kasnke va fördjävlig. Minuterna rann på, började bli lite nervös faktiskt. Stod helt själv i L.A och hade ingen aning om vart jag skulle. Efter 30-40 min stannade det en bil framför mej och frågade: "Maria?". Visste att dom hade en aupair från sverige så jag svarade på svenska för att se om de va hon, vilket de va. Men ingen familjemedlem. Fine tänkte jag, dom är väl hemma för barnen sover. Klockan va ju ändå 21.30. Men när vi satt i bilen sa hon att barnen va hos A (den andra mamman) och att dom skulle komma imorgon (idag). Sen när vi kommer "hem" är J inte hemma. Hon va tyligen ute med några vänner. Fick iaf träffa henne idag. Hon kom hem runt lunch så vi gick en runda och hon berättade hur mycket funka och vad jag ska göra. Vi tog även en tur i bilen. hon visade mej vart allt låg osv.  Gött att jag får hennes kreditkort att handla på ^^ haha. Men de är endast för mat och bensin, men ändå :) Får även egen bil och en telefon. Så fort den andra aupairen åker tar jag över det. Har även träffat barnen nu, gick bra. Lite stelt ibörjan, men hade inte väntat mej nå annat ehller så. Ska endast prata svenska med den lilla, va lite svårt. Jag är ju inställd på att bara prata engelska för dom inte kan nå annat men inte med den lille. Ska nog gå bra jag bara kommer in i det, att komma ihåg att prata både svenska och engelska.

Orkar inte skriva nå mer nu, men är de nån som läser min blogg som inte har facebook och vill se bilder? Annars adda mej på facebook så får ni se. Tar sån tid att ladda upp dom här.

Cya


RSS 2.0